Door Marjolijn Moester op 23 april 2018

Rode taart voor jubilerende Muziekverenging Excelsior Warnsveld

De rode taart van de maand mei is uitgereikt aan Muziekvereniging Excelsior Warnsveld. Deze vereniging biedt al 95 jaar muziekplezier voor jong en oud. De zeer actieve muziekvereniging waar opvallend veel jeugd speelt, heeft een apart jeugdorkest. Onlangs gaf Excelsior nog een fantastisch jubileumconcert in de buitensoos. Dit was een mooie ervaring voor zowel de orkestleden als het publiek.

Huidige locatie voldoet niet meer
Omdat de Pvda vindt dat muziek (in welke vorm dan ook) hoort bij een gelukkig leven, waarderen wij het erg dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor muziekvereniging Excelsior. De vrijwilligers zorgen onder andere zelf voor het clubgebouw. Zo doen ze al het klein- en het grootonderhoud van het gebouw. Helaas voldoet de huidige locatie van Excelsior aan ’t Spiker in Warnsveld niet meer. Het gebouw is dringend aan vervanging of renovatie toe. De vereniging denkt al een tijdje na over een andere locatie, maar veel locaties zijn niet geschikt. Naast een oefenruimte heeft de vereniging ook een bijna net zo grote opslagruimte nodig voor diverse grote instrumenten. De vereniging onderzoekt ook de mogelijkheden om iets nieuws te bouwen op de huidige locatie, maar dit brengt natuurlijk weer een heel ander financieel plaatje met zich mee. In juli houden ze nog een fondswervingsactie met een concert op de Houtmarkt.

Jeugdcultuurfonds
Onlangs is het jeugdsportfonds samen gegaan met het jeugdcultuurfonds. Het is nu dus ook mogelijk voor kinderen van ouders met een smalle beurs om mee toe doen in dit orkest. Kinderen kunnen hier aan meedoen door een aanvraag te doen bij het Jeugdcultuurfonds. Dit kan via de buursportcoaches van Zutphen.

Gebrek aan koperblazers
De voorzitter, Lisette van Raai – Beltman vertelt erg enthousiast over haar vereniging. Het is een grote gezellige familie en nieuwe leden worden snel opgenomen. Het orkest bestaat nu uit zo’n veertig leden. Lisette zegt: “ Er is veel behoefte aan diverse koperblazers (Hoorn, trompet, trombone, etc.) Kijk op https://youtu.be/J0RhEXaGno4 om een indruk te krijgen van muziekvereniging Excelsior.

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester