Door op 17 augustus 2014

Kan eethuis De Kade langer openblijven?

Zes vragen aan het college van B&W Zutphen.
PvdA Fractievoorzitter Harrij Hissink wil van het college weten of eethuis De Kade langer open kan blijven. De werkzaamheden voor de renovatie van de IJsselkade laten nog een tijdje op zich wachten en sloop is nog niet direct noodzakelijk. De ondernemer heeft daarom gevraagd de horecagelegenheid open te houden totdat de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen.

De exploitant van De Kade aan de IJsselkade probeert deze horecagelegenheid nog een bepaalde tijd te huren van de gemeente Zutphen. Het pand wordt per 1 januari 2015 eigendom van de gemeente.
De PvdA-fractie heeft over bovenstaande de volgende vragen:

  1. Wat zijn de beweegredenen om geen huurcontract aan te bieden aan de huidige exploitant?
  2. Waarom niet voor een bepaalde periode verhuren aan de huidige exploitant totdat de renovatie van de IJsselkade daadwerkelijk begint?
  3. In het coalitieakkoord staat dat aan het behouden van werkgelegenheid veel aandacht geschonken gaat worden de komende 4 jaren. Vindt u werkgelegenheid behouden voor een bepaalde periode niet belangrijk?
  4. De huuropbrengst kan goed gebruikt worden in deze financieel moeilijke periode. Vindt u dit niet belangrijk?
  5. De gemeente Zutphen draagt altijd uit dat zij een ondernemersvriendelijke stad is. Vindt u het niet belangrijk dat hier soepel en flexibel mee wordt omgegaan?
  6. Is de binnenstadsmanager over deze problematiek geraadpleegd of is er hierover advies aan hem gevraagd?