Ziekenhuis niet uitkleden maar aankleden

Door Tamim Mehdi op 11 februari 2022

“Zutphen dreigt nog altijd haar Spoedeisende Hulppost te verliezen. De ziekenhuisdirectie laat inwoners nog steeds in onwetendheid. Nederland telt vier ziekenhuizen op één miljoen inwoners. België elf en Duitsland negentien. Wat kunnen onze buurlanden wat wij niet kunnen? Stel je de patiënt centraal, dan moet je de zorg juist zo dicht mogelijk bij de patiënt organiseren.”

“Alsmaar grotere ziekenhuizen maakt zorg complex en duur. Verruim juist het aantal locaties in Nederland met spoedeisende hulp en verloskundige specialistische zorg. Gezondheidszorg gaat niet over concurrentie, maar over samenwerking.” In 2015 vestigde Arne Bouma (43) zich met vrouw en gezin in Zutphen. Alle voorzieningen op fietsafstand, een Vrije School in de wijk en een prachtig buitengebied trokken hen aan. In zijn wijk Noordveen volgde hij PvdA’er Frans Manders op als voorzitter van de ijsvereniging.

Inkomenszekerheid

Bouma studeerde in Rotterdam af als gezondheidseconoom: “Dan ga je niet over geld, maar over wat gezondheidszorg oplevert. Inkomenszekerheid en goed onderwijs hebben een gunstig effect op gezondheid. Logisch dus dat mijn hart sociaal-democratisch klopt. De PvdA komt van oudsher op voor de publieke zaak en de samenleving als geheel. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Samenwerken

Vorig jaar sloot Bouma zich aan bij de groep Red het Gelre: “Noodzakelijke zorg leent zich niet voor marktwerking. Zorg is net zoals water uit de kraan. Voor een nieuwe knie of heup, kan ik me best voorstellen dat marktwerking kan bijdragen. Voor acute zorg is het veel relevanter om samen te werken in de regio.”

Meer werk van gezondheid

“De zorgsector is in de gemeente Zutphen veruit de grootste werkgever en een belangrijke economische motor. Met bijna 6000 arbeidsplaatsen goed voor ruim 30% van de lokale werkgelegenheid. Vooral door de centrale rol van het ziekenhuis en GGNet. Maar ook huisartsen, tandartsen, thuiszorg, WMO en jeugdzorg bijvoorbeeld dragen daaraan bij. De gemeente is bij uitstek geschikt om als verbinder een brug te slaan tussen zorg en inwoners: Zorg met een menselijke maat.”

 

 

Tamim Mehdi

Tamim Mehdi

Even voorstellen Mijn naam is Tamim Mehdi In november 1994 ben ik geboren in het Waterkwartier waar ik kort heb gewoond. Toen ik één jaar was verhuisden we naar de Zuidwijken. In deze prachtige wijk woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en dochter. Daarnaast ben ik sinds 2015 wijkteamlid bij het wijkteam de

Meer over Tamim Mehdi