Door Annelies de Jonge op 20 januari 2018

Samen met ondernemers en onderwijs werk creëren

Gisteren heb ik om de tafel gezeten met groen ondernemers en aanbieders van werk in het groen. We spraken over meer samenwerking in plaats van concurrentie, zodat we met elkaar meer werk kunnen creëren om meer mensen duurzaam aan de slag krijgen. De vervolgafspraak is gemaakt om tot stappen te komen. Dan sluit ook het groen onderwijs aan!

En, woensdag zat ik om de tafel met 11 basisscholen om te bespreken hoe we door meer samenwerking de werkdruk voor leerkrachten kunnen verlagen en ook meer mensen aan de slag kunnen krijgen. We hebben drie ambities geformuleerd: aanpak werk rondom klussen, aanpak werk rondom ondersteuning leerkracht en plan maken rondom aanpak toekomstig lerarentekort!

Mijn conclusie : met elkaar willen we wel, zien we overal betaald werk en gunnen we zoveel meer mensen een goede toekomst! Op naar de actieplannen!

Annelies de Jonge

Annelies de Jonge

Met trots en zelfvertrouwen vooruit kunnen en groeien. Dat doe ik met lef en aandacht en met iedereen die gaat voor diezelfde doelen. Omdat ik weet dat het niet altijd vanzelf gaat. Dit wordt mijn tweede periode als wethouder. Mijn grootste successen in mijn eerste periode als wethouder zijn: 1. Stevige aanpak van werkloosheid in

Meer over Annelies de Jonge