Rode taart voor Sjaan van den Broeke

Door Tamim Mehdi op 1 november 2021

 

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan Sjaan van den Broeke omdat zij zo veel goed werk verricht door mensen -jong en oud – in Waterkwartier hulp aan te bieden die ze anders wellicht niet zouden accepteren.

Sjaan van den Broeke woont in Waterkwartier en zorgt ervoor dat mensen binnen kunnen lopen met een vraag of probleem. Zij stelt haar huiskamer ter beschikking voor een kopje koffie of om even in een rustige huiselijke omgeving tot rust te komen. Indien nodig neemt ze jongeren en mensen in huis. Maar meestal verwijst ze na een korte periode door aan Perspectief of andere instanties.

Regelmatig maakt ze eten met een groep vrouwen uit de wijk. Zodat ze ook even met elkaar rustig kunnen praten en ervaringen uitwisselen. Ze begeleidt ook regelmatig een groep kinderen zodat ze even rustig kunnen knutselen en spelen. Vaak bakt ze pannenkoeken voor een grote groep kinderen soms zijn er wel 25 aanwezig.

Sjaan verbindt de mensen uit de wijk. Ze staat altijd klaar voor jongeren en mensen die niet zo snel naar een instantie zouden gaan voor hulp. Zij is een voorportaal van hulp aan mensen die anders geen hulp zouden vragen. Sjaan is een vertrouwd en zeer sociaal mens dat alles vanuit haar hart doet. Ze is aangesloten bij een kerk die haar ook financieel ondersteunt.

Haar huiskamer wordt te klein voor alle mooie initiatieven die ze doet. Daarom krijgt ze nu ook van de gemeente en andere instanties zoals MPower een volledig geïsoleerde blokhut -gemaakt door Het Dagelijks Bestaan – in haar achtertuin.

De PvdA waardeert Sjaan enorm, omdat zij mensen verbindt en doorverwijst naar de instanties zodat ze hun leven beter op de rit krijgen. Daarom een zeer welverdiende taart voor Sjaan van den Broeke.

 

Tamim Mehdi

Tamim Mehdi

Even voorstellen Mijn naam is Tamim Mehdi In november 1994 ben ik geboren in het Waterkwartier waar ik kort heb gewoond. Toen ik één jaar was verhuisden we naar de Zuidwijken. In deze prachtige wijk woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en dochter. Daarnaast ben ik sinds 2015 wijkteamlid bij het wijkteam de

Meer over Tamim Mehdi