Rode taart voor jongeren WALHELLEp

Door Tamim Mehdi op 8 maart 2021

 

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan de oprichters van de jongerenontmoetingsplek WALHELLEp. Juist nu tijdens de lock-down hebben jongeren de behoefte om af te spreken met leeftijdsgenoten. WALHELLEp is door jongeren zelf opgezet. Naast de inloopavonden is er een telefoonlijn en chat voor jongeren die hun verhaal kwijt willen.

Het plan voor een jongerenontmoetingsplek begon al voor de Corona-crisis. De initiatiefnemer Noah van Weers: “We merkten dat er in Zutphen weinig plekken waren voor jongeren om bij elkaar kunnen komen, terwijl de behoefte er wel is. Door Corona hebben we ons plan aangepast door te beginnen met een telefonische hulplijn en chat, vooral voor jongeren die last hebben van eenzaamheid.”

In het najaar van 2020 heeft de gemeente erop ingezet dat er meer activiteiten voor jongeren nodig zijn om het isolement als gevolg van de lock-down te doorbreken. Daarmee werd de weg vrijgemaakt om een jongereninloop te starten iedere woensdag en vrijdag van 16:00 tot 20:00. Opvallend bij het bezoek aan het WALHALLAb-pand is hoe precies de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. De mondkapjes worden consequent opgezet. En het aanmelden gebeurt vooraf, op de website www.walhallab.nl/walhellep.

 

De inzet van WALHELLEp heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen onder andere door de makers van StukTV. Ook is er in andere gemeenten concrete interesse om deze aanpak over te nemen.

 

Initiatiefnemer Vincent Draaijer: “We zien mogelijkheden om ons netwerk uit te breiden. Op korte termijn willen we extra inzet doen om meer lhbti-jongeren te bereiken. En we maken plannen voor de periode na de lock-down. Er is dan meer mogelijk, zoals sportactiviteiten en er kunnen dan meer personen in het pand. Hopelijk weten nog meer jongeren dan de weg naar ons te vinden, zoals de jongeren die op de IJsseldijk of het Stationsplein samenkomen.”

 

Tamim Mehdi

Tamim Mehdi

Even voorstellen Mijn naam is Tamim Mehdi In november 1994 ben ik geboren in het Waterkwartier waar ik kort heb gewoond. Toen ik één jaar was verhuisden we naar de Zuidwijken. In deze prachtige wijk woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en dochter. Daarnaast ben ik sinds 2015 wijkteamlid bij het wijkteam de

Meer over Tamim Mehdi