Rode taart voor internationale sportcoach Dick van Slooten

27 februari 2022

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan Dick van Slooten. Jarenlang zet hij zich voor verschillende mensen in om het sporten mogelijk te maken.

Lokaal is Dick van Slooten vooral bekend als trainer bij de Warnsveldse Volleybalvereniging WSV. Vanuit dat netwerk heeft hij in Kosovo veel werk verricht om daar een multiculturele sportclub op te zetten. Dat viel in het begin niet mee. Van Slooten: “De sfeer in Mitrovica leek rustig. Ik dacht dat ik gewoon na de training door de voordeur naar buiten kon. Ik deed de voordeur open en er werd geschoten. Ik moest via de achterdeur vertrekken. De ene groep vond het niet leuk dat een andere groep training kreeg.” Later trok dat bij en kreeg Van Slooten contact met de verschillende gemeenschappen. Ook daar bleek dat sport helpt om mensen op een positieve manier in contact met elkaar te laten komen.

In Zutphen heeft Van Slooten tweedehands sportkleding ingezameld om het mogelijk te maken dat bewoners van het AZC ook kunnen sporten. Daarnaast geeft hij volleybal training op het AZC. Voor de bewoners daar is de training een welkome afwisseling. Iedere maandag- en dinsdagavond van 19:45 tot 22:00 is het mogelijk om gebruikte sportschoenen in te leveren in sporthal De Kei.

PvdA-lijsttrekker Jasper Bloem: “De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten. Daarom waarderen wij initiatieven zoals die van Dick van Slooten met een rode taart.”

Raadslid wijkbewoner van Noordveen Frans Manders: ”Mooi om de rode taart hier op het AZC terrein uit te reiken. Vanuit het wijkteam Noordveen hebben we goede contacten met het AZC en de bewoners daarvan.”