Rode taart voor GGD-medewerkers op Dag van de Arbeid

Door Tamim Mehdi op 3 mei 2021

De PvdA heeft de rode taart uitgereikt aan medewerkers van de GGD die de vaccinaties verzorgen. Per dag worden 600 tot 800 mensen geprikt in de Hanzehal.

Omdat er zo veel medewerkers betrokken zijn bij de vaccinatie, heeft PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem deze keer extra rode taarten meegenomen. Bloem: “ De GGD-medewerkers verzetten maandenlang enorm veel werk en daarom ontvangen zij op de dag van de arbeid een stuk rode taart van de PvdA.”

De grote schaal van het prikken oogt indrukwekkend. Voor de meeste bezoekers is het toedienen van een vaccin lopendebandwerk. Binnen 25 minuten staat de bezoeker weer buiten. Het prikken zelf duurt per persoon ongeveer 1 minuut. Maar er zijn ook uitzonderingen. Gonnie Gieling van de GGD vertelt: “Voor sommige mensen is het halen van de prik een emotioneel moment. Bijvoorbeeld mensen die onlangs hun partner hebben verloren door Covid. In dat geval neem je iets meer tijd voor hen.” Verder zijn er ook mensen die vanwege medische redenen extra aandacht nodig hebben. Voor hen is een aparte lijn ingericht.

Voor de vaccinatiecampagne in deze regio zijn 500 medewerkers ingehuurd. Coördinator Tristan Steenmeijer: “De enorme hoeveelheid werk voor de vaccinatiecampagne bood voor sommigen een uitkomst, omdat zij vanwege Covid minder werk hadden. En ook mensen die enkele jaren geen baan hadden, hebben kunnen re-integreren dankzij het werk dat hier nodig is.” De GGD werkt ook samen met MBO-opleidingen, zodat studenten alsnog de kans krijgen om stage te lopen, waar dat op andere plekken op dit moment onmogelijk is. Naast de goede zaak voor de volksgezondheid, biedt de vaccinatiecampagne dus ook kansen op werk

 

Tamim Mehdi

Tamim Mehdi

Even voorstellen Mijn naam is Tamim Mehdi In november 1994 ben ik geboren in het Waterkwartier waar ik kort heb gewoond. Toen ik één jaar was verhuisden we naar de Zuidwijken. In deze prachtige wijk woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en dochter. Daarnaast ben ik sinds 2015 wijkteamlid bij het wijkteam de

Meer over Tamim Mehdi