Door Redactie op 20 december 2015

PvdA op bezoek in het Waterkwartier

Het was al weer een tijdje geleden, maar de PvdA fractie, met fractievoorzitter Harrij Hissink,Marjolijn Moester en Jasper Bloem, besloot om weer eens samen met andere PvdA leden bij inwoners van het Waterkwartier langs te gaan om te vragen hoe het hen bevalt in deze buurt na de grootschalige renovaties.
Het werd een prettige wandeling op deze lenteachtige zaterdag langs al die mooi gerenoveerde huizen en er werden veel goede en prettige gesprekken gevoerd.

In deze wijk wonen Nederlanders van origine, Nederlanders van buitenlandse afkomst en buitenlanders met een verblijfsvergunning huis aan huis in sociale huurwoningen.

Tevreden bleken de bewoners vooral met het uiterlijk van hun woningen, het mooie straatbeeld en het feit dat de energiebesparende maatregelen daadwerkelijk invloed hadden: de kachel kan minder hoog gezet worden en het tocht niet meer in de woningen. Men was ook te spreken over de acceptabele huurverhoging van € 22 per maand na de renovatie.Canvassen

De nabijheid van het winkelcentrum en het aanbod van winkels vindt men erg prettig Ook over het winkelaanbod is men zeer tevreden.
Maar, er waren ook klachten. De renovatie was jammer genoeg niet geheel doorgezet binnen in de huizen: de oude binnendeuren zijn gebleven, de vloeren kraken nog altijd, etc.

Overlast wordt ondervonden doordat er behoorlijk hard gereden wordt in de smalle straten, vrachtverkeer rijdt soms zelfs in tegengestelde richting, jongeren rijden met de (brom) scooters op de stoep . De Groen van Pinksterenstraat is zelfs te smal voor de vuilniswagen, hierdoor moeten de vuilnisbakken aan het eind van de straat worden neergezet.

Alles bij elkaar vond de PvdA deze actie bijzonder prettig en voor herhaling vatbaar.

Redactie

Redactie

Berichten die door de webredactie zijn geschreven.

Meer over Redactie