Door Karin Jeurink op 9 juli 2017

Omdat politiek ook gewoon leuk is

Onze eerste PUBQUIZ op 6 juli in café de Spaan aan de Nieuwstad in Zutphen was inspirerend, interessant, gezellig en ook nog gewoon leuk. Geïnteresseerden in de PvdA en de gemeenteraad streden samen met fractieleden, bestuursleden, PvdA-leden en willekeurige deelnemers om de prijs: een dagje meelopen met de fractie!

Naast de soms pittige vragen over de PvdA, Zutphen, hoe ons bestuur werkt en een muziekronde hebben een aantal mensen wat kunnen delen. Fred Daane vertelde over waarom hij lid is geworden van de PvdA en waarom politiek belangrijk is: bestaanszekerheid bieden aan iedereen. Dit is ook het thema van het verkiezingsprogramma waar de PvdA mee bezig is.

Jasper Bloem, fractielid is trots op het werk dat de 3 leden en 2 commissieleden gedaan hebben de afgelopen vier jaar. En de PvdA fractie is de enige in Zutphen die niet van samenstelling veranderd is deze periode, het is een echt team.

Wethouder Annelies de Jonge kon tot besluit van de avond haar succes delen. In de laatste raadsvergadering is haar Armoedebeleidsplan aangenomen in de raad met 0 stemmen tegen. De PvdA maakt echt het verschil in Zutphen.

De deelnemers aan de PUBQUIZ waren zeer divers. Er waren mensen die al heel lang lid zijn maar nu een actieve bijdrage willen gaan leveren, anderen overwegen een lidmaatschap en wilden sfeer proeven en er waren ook deelnemers die gewoon zin hadden in een quiz. Na afloop zijn veel leuke gesprekken gevoerd over politiek, de PvdA en Zutphen. De PUBQUIZ is voor herhaling vatbaar!

Karin Jeurink

Karin Jeurink

Karin is op 23 maart 2019 voor de 2e keer gekozen als volksvertegenwoordiger in de Provinciale Staten. Zij maakt sinds 2015 deel uit van de Provinciale Staten van Gelderland en is de PvdA woordvoerder op de gebieden (duurzame) ruimtelijke ontwikkeling, water, luchtvaart en krimp. Karin vertegenwoordigt in de fractie: Zutphen, Epe, Brummen, Lochem, Voorst, Zevenaar,

Meer over Karin Jeurink