Naar een tijd zonder hokjes

Door Tamim Mehdi op 14 februari 2022

“Zutphen is met OV goed bereikbaar. We hebben mooie speelplekken, ruime caféterrassen, autoluwe wijken en een groene omgeving. Daarmee haal je afgestudeerde jongeren niet terug! Betaalbare woningen zijn er nauwelijks. Ook niet voor jongeren die hier blijven. We moeten in Zutphen meer jongerenhuisvesting hebben.”

Knusse bovenwoning

Nynke Dijkstra (25) groeide tot haar achttiende op in Zutphen. Zij studeerde Facility Management in Nijmegen. Ze werkte mee aan een nieuw huisvestingsplan voor rijksambtenaren in Den Haag. Daar wonen was leuk, maar ze miste familie en vriendinnen hier. Nu volgt ze de opleiding Social Work en werkt op een zorgboerderij in Loenen. Ooit hoopt ze deze twee opleidingen in één baan te combineren. Zij is nu twee jaar terug in onze stad. Zij woont met haar vriendin in een knusse bovenwoning.

Be Quick en JS

Nynke voetbalt bij Be Quick. Twee keer trainen per week en een wedstrijd per veertien dagen. Voor zover corona dit toelaat. “Ik hou van sporten, maar doe het ook voor de gezelligheid, om nieuwe mensen te leren kennen.” Dat wil ze ook via de PvdA. In Nijmegen zat ze in het bestuur van de Jonge Socialisten. “Dat was super. Een gezellige club jongeren, waarmee we een keer het landelijk congres organiseerden. Ik zou het tof vinden om ook in de Zutphense politiek meer voor jongeren te doen. Ik kom van dichtbij. Dat is belangrijk voor vertrouwen in de politiek.”

LHBTIQA+

“Hand in hand lopen met mijn vriendin voelt niet altijd vrij. Uit de kast komen was best een ding. Nu heb je Paarse vrijdag op scholen. WALHALLAb organiseert maandelijks avonden over seksuele geaardheid. Gelukkig is er tegenwoordig meer ruimte voor jongeren om hun seksuele identiteit te onderzoeken. Ja, het rijtje LHBTIQA+ wordt steeds langer. Ik hoop op een tijd zonder hokjes, waarin letters niet meer nodig zijn. De gemeente kan dat stimuleren door aandacht te geven aan Coming Out Day en vaker de regenboogvlag te hijsen.”

Reageren? Nynke helpen de PvdA gezellig te maken? Mail naar [email protected]

 

Tamim Mehdi

Tamim Mehdi

Even voorstellen Mijn naam is Tamim Mehdi In november 1994 ben ik geboren in het Waterkwartier waar ik kort heb gewoond. Toen ik één jaar was verhuisden we naar de Zuidwijken. In deze prachtige wijk woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en dochter. Daarnaast ben ik sinds 2015 wijkteamlid bij het wijkteam de

Meer over Tamim Mehdi