Los ook grensgevallen energietoeslag op!

24 oktober 2022

 “Vijftien euro boven de grens zitten en géén energietoeslag ontvangen. Waarom? Een mevrouw die ik hierover sprak moest wel de alimentatie meerekenen die ze ontvangt. Maar de alimentatie die ze voor haar dochter moet afdragen mocht ze niet aftrekken. Nu leeft ze van 106 euro in de maand. Zou ze de energietoeslag van €1300,- wel ontvangen dan had ze meteen  het dubbele te besteden. Dit kan toch niet. Hier ga ik wel achteraan.” Aan het woord is PvdA-raadslid Marjolijn Moester.

Moester stond afgelopen zaterdag met een aantal PvdA-vrijwilligers in het Waterkwartier. Het Brood en Rozenteam noemen ze zich. Elke vierde zaterdag van de maand tussen 11 en 13 uur staan ze er met hun rode bakfiets. Deze keer hielden ze een korte raadpleging. Wat moet in de buurt worden aangepakt? Eenzaamheid werd het vaakst genoemd.  Een lagere energierekening kwam op twee. En als derde aanpak woonoverlast.

In haar oren knopen
Natuurlijk kan de PvdA niet alles oplossen en zeker niet meteen. Maar ze kan wel luisteren naar de mensen, hun boodschappen  in haar oren knopen en bedenken wat ze wel kan doen. Zo zal raadslid Moester nagaan waarom het ene bedrag wel en het andere niet wordt meegerekend bij de energietoeslag.  En ze zal erop aandringen die toeslag nog beter bekend te maken. “Nog steeds komen we mensen tegen die de toeslag niet aanvragen maar er wel recht op hebben. Soms denken mensen dat ze teveel spaargeld hebben.  Maar daar wordt helemaal niet naar gekeken bij deze regeling, ” aldus Moester.

Vragen of opmerkingen? Mail naar [email protected]

Fotobijschrift: PvdA-raadslid Marjolijn Moester in gesprek op straat in het Waterkwartier