Het coalitieakkoord

18 mei 2018

Lees het  Concept. Coalitieakkoord 2018 – 2022 Zutphen 

Vrijdagmiddag 18 mei werd in het Koelhuis het coalitieakkoord 2018 – 2022 gepresenteerd waarmee PvdA, GroenLinks, SP en VVD de volgende jaren in Zutphen aan het werk gaan.  Het akkoord wordt op 23 mei in het Pakhuisnoorderhaven aan de PvdA leden voorgelegd ter goedkeuring. Zie de agenda

PvdA onderhandelaar Jasper Bloem: “Onze ervaring met het formatieproces is dat alle deelnemende partijen sterk vanuit de inhoud zijn gedreven. Natuurlijk waren er verschillen, maar bij iedereen is er de bevlogenheid om het beste te bereiken voor de inwoners van Zutphen en Warnsveld. De PvdA zag bij iedere partij wel raakvlakken die bij de PvdA aansloten. Bij Groen Links de inzet voor duurzaamheid, bij de SP de inzet voor een sociaal Zutphen en bij de VVD de inzet voor een beter ondernemersklimaat. De PvdA voelt zich thuis in deze coalitie.
Met dit akkoord staan er vier gedreven partijen die de komende 4 jaar samen met de andere partijen in de Raad een extra elan kunnen geven aan de opgave waar Zutphen voor staat. ”

Ook de kandidaat wethouders zijn bekend. Dit zijn:
Namens de PvdA Annelies de Jonge, zij is de enige wethouder die in de vorige periode ook al wethouder was.
Namens de SP Mathijs ten Broeke. Dhr. ten Broeke was de afgelopen periode fractievoorzitter van de SP.
Namens GroenLinks Harry Matser. Dhr Matser woont in Zutphen.
En namens de VVD de uit Gouda afkomstige Laura Werger.

Op maandag 28 mei vindt het debat over het akkoord plaats en worden de wethouders geïnstalleerd.