GroenLinks en PvdA met elkaar in gesprek

3 januari 2023
Op 19 januari organiseren de lokale afdelingen van GroenLinks en de PvdA een ontmoeting om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen.
Landelijk zijn er verschillende initiatieven waarbij de beide partijen nauw met elkaar samenwerken. Het meest nabije is de keuze om een gezamenlijke lijst te formeren voor de komende verkiezing van de Eerste Kamer. En de keuze om daarna een gezamenlijke fractie te vormen. Ook in de Tweede Kamer werken beide fracties nauw samen.
In het college en de raad werken we nauw met elkaar samen. Als afdelingen trekken we echter vooral gescheiden op. Wij willen elkaar daarom ook lokaal beter leren kennen.
Daarvoor hebben we twee inleiders vanuit de beide wetenschappelijke bureaus bereid gevonden om hun inzichten met ons te delen en om het gesprek onderling te stimuleren. Dat zijn: vanuit de Wiarda Beckman Stichting (PvdA): Arjan Reurink, en vanuit het wetenschappelijk bureau van GroenLinks:  Hans Rodenburg.  Er zal veel ruimte zijn om aan het gesprek deel te nemen.
.