28 mei 2013

De Schijnwerper op ….. Peter Fukkink

“Ik heb een positieve kijk op het leven”
Deze keer de schijnwerper op Peter Fukkink, actief lid van de werkgroep Campagne. 

Peter is een veelzijdig mens met vele interesses. Zijn grote liefde is zijn boot, een oude / modern opgebouwde klipper, waarop hij bijna altijd te vinden is zodra het boven de 5 °C is. Een echte Zutphenaar is hij, geboren en getogen. Hij woonde in verschillende Zutphense wijken: De Hoven, Noordveen, Waterkwartier en nu Marswegkwartier. Maar Peter woont eigenlijk gewoon op zijn boot. Dat komt door zijn door zijn vader. Het was zijn vaders grote droom om op een boot te wonen en toen Peter 16 was werd die droom bewaarheid en betrok de familie een oude sleepboot. “Er was heel weinig ruimte”, zegt Peter, “maar wat hadden we een leefruimte buiten! Ik vond het geweldig en fantastisch, zowel op het water met een klein bootje, als aan de wal. “

Peter komt uit een rood nest, maar in zijn jonge jaren zette hij zich daar tegen af, er was zo weinig ruimte voor het individu. Niet dat zijn hart niet rood is: al jong kwam hij in beweging als hij onrecht zag. Op school al kwam hij daar tegen in opstand en nam hij het op voor anderen. In de PvdA vond hij toch wat hij zocht: ruimte voor de individuele ontplooiing binnen het collectief. Tijdens de opkomst van Pim Fortuin en het populisme besloot hij dat het tijd werd lid te worden, het was 2001en Fortuin was net als voorzitter gekozen van Leefbaar Nederland.

Peter heeft een grafische scholing gevolgd en is opgeleid tot handboekbinder. Een prachtig beroep, maar niet een waar je je brood mee kan verdienen. Hij werkt in de verpakkingsindustrie, bij Fibor Packaging. Zoals hij op school in de weer was en opkwam voor anderen, zo doet hij dat nu op zijn werk. Hij izit vanaf 2002 in de OR, sinds 2009 als voorzitter. Hij net gekozen voor een 2e termijn.

In de PvdA zien wij Peter vooral terug als lokale campaigner. Hij heeft het druk met zijn vele interesses en de boot vraagt altijd aandacht. Maar onze lokale afdeling en WPC kan altijd op Peter rekenen als er campagneactiviteiten zijn.
Op de vraag waarom hij campagne voeren zo leuk vindt zegt Peter: “ tijdens het canvassen of bij marktkraam acties, kom je in contact met anderen, kiezers. Het is fijn met anderen te praten over wat je bezig houdt en je overtuiging uit te kunnen dragen. Het is ook goed om te luisteren naar een tegengeluid, zodat je weet wat er echt leeft onder de mensen. Campagne voeren geeft energie en geeft mij de mogelijkheid mijn positieve kijk op het leven door te geven. “

Op zijn Twitteraccount ( @PeterFukkink ) te vinden: Vz. OR Fibor, PvdA, FNV, IJssel, Historie, Kunst/Cultuur, Nautisch, Astronomie, Gelre, Kreeft, Fotografie, Vrijgezellig, Don’t stop thinking about tomorrow !

FvdB