Door Marjolijn Moester op 5 oktober 2015

Vrijwilligers voor noodopvang vluchtelingen

We moeten mensen die in nood verkeren in Europees verband een veilig onderkomen bieden. En daarbij moeten we een antwoord geven op de terechte zorgen van mensen over bijvoorbeeld de locaties waar we vluchtelingen opvangen en de hoge woningnood.
In Zutphen zijn deze twee kanten van het vluchtelingenprobleem goed in balans. Op de site van de Stentor van zaterdag 3 oktober staat dan ook : “Buurt positief over crisisopvang vluchtelingen Zutphen.

Een delegatie van de PvdA-fractie is vrijdagmorgen 2 oktober op werkbezoek geweest bij de Zutphense afdeling van Vluchtelingenwerk. Deze organisatie begeleidt asielzoekers bij de integratie en de juridische procedures en behartigt de belangen van vluchtelingen en statushouders.

De PvdA-fractie heeft een goed beeld gekregen van het werk wat deze mensen doen voor de vluchtelingen. Bijzondere aandachtspunten zijn: de taalbarrières die zijn vergroot doordat veel tolkentelefoons zijn wegbezuinigd. En het tekort aan taalcoaches tijdens de inburgeringcursus en daarna.

Als u iets wilt doen?
Als u iets wilt doen voor de vluchtelingen dan is er straks grote behoefte aan taalcoaches voor het permanente AZC in Noordveen. Wilt u taalmaatje worden dan kunt u zich melden bij Vluchtelingenwerk Zutphen, de website van vluchtelingenwerk voor contact gegevens.

Ook kunt u vrijwilliger worden bij de noodopvang in de Hanzehal. Wilt u helpen? Maandag 5 oktober kunt u vanaf 9.00 tot 21.00 uur bellen met Perspectief (0575-596210). Zij coördineren de vrijwilligersondersteuning bij de opvang.

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester