Door Fransje vd Breggen op 19 mei 2014

17 mei, een mooie campagnedag

Afgelopen zaterdag stonden wij met onze kraam op de Houtmarkt in het centrum van Zutphen. Het was de laatste campagnedag van de Europese campagne voor de Europese verkiezingen op donderdag 22 mei. Wat hebben we genoten van het heerlijke weer!

De week er voor was het nog erg koud geweest, we stonden op de Schupstoel in de regen. Wat een omslag! Het stemde ons optimistisch, de sfeer was goed en de gesprekken interessant. Misschien dat er ook een omslag is bereikt bij de kiezers aangaande de stemming voor de PvdA. Vooral ons standpunt over het creëren van banen en het aanpakken van de banken krijgt veel bijval.

Vanaf vorige week verspreiden wij nog flyers en tijdschriften, daarna is het wachten op de uitslag, maar die laat nog wel op zich wachten: op 22 mei zal alleen de uitslag in ieder stemlokaal bekend gemaakt worden en niet meer het totaal per gemeente. Volgens de Europese Commissie moet worden gewacht tot alle lidstaten hebben gestemd om zo de verkiezingen in andere landen niet te beïnvloeden. De totaalcijfers kunnen daardoor voortaan pas worden doorgegeven na zondagavond, 23.00 uur: dan zijn alle stemlokalen in Europa gesloten. De officiële uitslag wordt een week na de verkiezing op vrijdag 30 mei vastgesteld door de Kiesraad in een openbare zitting.

Fransje vd Breggen

Fransje vd Breggen

Vanaf april 2017 neem ik de functie als secretaris waar.  Als webmaster onderhoud ik de website en plaats ik de aangeboden stukken, in samenwerking met Karin en Marjolijn die de social media onder hun hoede hebben.

Meer over Fransje vd Breggen