Raadslid; Wijkcontactpersoon Zuidwijken; Forumvoorzitter; Lid van de werkgeverscommissie

Harrij Hissink

Ouderenbeleid; Sport: zwembad; Economische zaken: MKB en binnenstad;

Geachte lezer,

ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn steentje bij te dragen aan de sociaaldemocratie. Als raadslid denk ik hier, ook in de volgende periode, een goede invulling aan te kunnen geven.

Ik ben sinds 2014 PvdA fractievoorzitter en zit sinds 2010 in de gemeenteraad. Ook ben ik actief geweest binnen de PvdA als penningmeester en fractievolger.

Samen met mijn vrouw Elly en medewerkers heb ik 28 jaar een brood- en banketbakkerij gerund aan de Spittaalstraat en op winkelcentrum De Brink in de Zuidwijken. Bij gebrek aan een opvolger en vanwege lichamelijke klachten van ons beiden hebben wij destijds met veel pijn in het hart onze zaak verkocht en zijn wij verhuisd naar de Braamkamp.

Zingen is altijd mijn hobby geweest en ik ben nu 36 jaar lid van De IJsselzangers. Als vrijwilliger ben ik actief bij de Stichting Zutphen Steunt Nicaragua en als budgetbegeleider bij Stichting Perspectief .

De politiek moet volgens mij veel meer naar de burgers toe om écht te weten wat er leeft. Praten met de inwoners van Zutphen en Warnsveld, maar zeker ook met de ondernemers, is iets wat nog veel beter kan en daar wil ik mij graag weer voor inzetten.

Ook is het erg belangrijk dat wij een vinger aan de pols houden met betrekking tot alle veranderingen die nu en in de toekomst (gaan) spelen, zoals bijvoorbeeld in de zorg. Dit heeft mijn aandacht en ook hier zet ik mij graag voor in.