Mensen op achterstand

Werken voor mensen op achterstand. Wij willen dat de gemeente doorgaat met het investeren in de samenwerking tussen het onderwijs, de gemeente en werkgevers. We willen deze aanpak met partners verbreden naar een echte beweging, een werkbedrijf realiseren en nieuwe initiatieven ondersteunen. Gedoe bij werkgevers moet worden weggehaald en de gemeente moet zelf het beste voorbeeld geven. Door mensen te helpen bij de laatste stap om weer aan de slag te komen, helpen we mensen echt vooruit. Een baan hebben betekent meer zelfvertrouwen, een eigen netwerk, nieuwe dromen en kansen.

Het college, met de wethouder van de PvdA voorop, heeft de afgelopen vier jaar hard gewerkt om de werkloosheid in Zutphen en Warnsveld te doen dalen. En dat is gelukt. De stijging van de instroom in de WW en de bijstand is sterk afgeremd en Zutphen loopt nu weer in de pas met andere gemeenten, waar de groei voorheen sterk boven het landelijk gemiddelde lag. Als we kijken naar de mensen in de bijstand en daar de instroom van statushouders vanaf trekken, zien we een sterke daling van het aantal bijstandsgerechtigden.

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink