Door Harrij Hissink op 9 september 2015

Zutphen dient altijd een gastvrije gemeente te zijn voor mensen in nood

De PvdA-fractie vindt de oproep van het COA aan het college voor extra opvang voor asielzoekers een logische stap. De schaal en de omvang van deze menselijke ramp is voor ons nog maar moeilijk te bevatten. Wij vinden dat Zutphen altijd een gastvrije gemeente dient te zijn voor mensen in nood.

Op emotie kun je geen beleid maken maar wel je hulp aanbieden. Wij zijn voor extra tijdelijke opvang voor asielzoekers die naar Nederland zijn gekomen.Diverse panden die leegstaan in Zutphen bv. de bedrijfshallen van Paperlinkx, het gebouw van de keuringsdienst, maar ook de braakliggende gronden in onze gemeente, kunnen plaats bieden voor een eventuele opvang.

De belofte aan de bewoners in de buurt van het nieuw te vestigen AZC, in de oude rechercheschool, moet worden nagekomen: een vestiging in die buurt is voor ons niet bespreekbaar.

Het COA en het college weten uit ervaring maar al te goed hoe de introductie van een AZC niet moet, dus wij hebben er vertrouwen in dat er een goede begeleiding zal komen. Wij vragen het college en het COA om vanaf het begin te zorgen voor voldoende draagvlak en een goede spreiding. Onderzoek naar de mogelijkheden, voor het aanbieden van sociale huurwoningen in onze regio voor asielzoekers die een status krijgen is gewenst.

De PvdA-fractie ziet de plannen voor een extra opvang dan ook met vertrouwen tegemoet!

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink