Door Karin Jeurink op 19 februari 2015

Wat heb jij een mooie STEM!

Zaterdag 14 februari hebben we met zijn allen campagne gevoerd op de markt. Het was Valentijnsdag. Ruim 200 rozen hebben we uitgedeeld, veel gesprekken gevoerd over de politiek in het algemeen en de keuzes van de PvdA. Het was goed om ons weer te laten zien, we hebben veel positieve reacties ontvangen. Het gaat natuurlijk om ons verhaal voor de provincie en de waterschapen.

De PvdA wil de economie van Gelderland een impuls geven door 500 miljoen van de Nuon-gelden te investeren in het verduurzamen van sociale huurwoningen in de hele provincie. In Zutphen kan bijvoorbeeld het Waterkwartier hier van profiteren. De huurwoningen worden door lokale/regionale bedrijven, geïsoleerd, er kunnen zonnepanelen worden geplaatst al dan niet met zonneboilers. Dit is een impuls voor bouw- en installatiebedrijven maar ook voor de bewoners van de sociale huurwoningen die een lagere energierekening krijgen. Voorwaarde voor woningbouwverenigingen voor het verkrijgen van subsidie is uiteraard dat de huur niet mag stijgen.

Vandaar de slogan: Goed Werk en Goed Wonen in Gelderland

Daarnaast zijn deze verkiezingen uiteraard ook landelijk getint door de Eerste Kamer die uiteindelijk gekozen wordt door Provinciale Staten. Wij gaan voor stabiliteit van het kabinet, daarvoor is een meerderheid in de Eerste Kamer nodig. Nederland krabbelt op vanuit de crisis, dankzij de PvdA gaan de lage en middeninkomens er op vooruit, blijft de werkeloosheid dalen en komen er banen bij. De combinatie met de VVD is verre van ideaal, maar het alternatief zonder de PvdA er in was nog veel erger geweest. Afgelopen zaterdag op de markt maakte iemand de opmerking: “De keuzes die de PvdA maakt zijn niet goed voor de partij.” Dat kan misschien wel kloppen, we staan er wederom niet florissant voor. (van 9 naar 5 zetels in Gelderland in de peiling van Maurice de Hond). Maar het gaat ons niet om peilingen, het gaat erom of we goede keuzes maken voor Nederland en Gelderland. De resultaten laten zien dat we dit doen! kijk eens op http://resultaten.pvda.nl

Laten we niet vergeten dat 18 maart ook de verkiezingen voor het Waterschap zijn. In Zutphen maar liefst twee Waterschappen. Beide campagnes hebben als belangrijk punt sociale waterschapsbelasting. Een kwijtschelding van de belasting voor mensen met een laag inkomen. Gemeenten hebben dit al lang, de meeste Waterschappen nog steeds niet. Waterschap Rijn en IJssel was de eerste met deze mogelijkheid, mogelijk gemaakt door de PvdA in het bestuur.

Jong geleerd ...

Jong geleerd …

De campaigners hebben veel positieve energie overgehouden aan deze campagnedag, aankomende zaterdag doen we dit nog een keer over. 28 maart delen we een Rode Taart uit en 7 maart komt er nog een speciale actie.

Op 14 maart worden er door heel Gelderland heen campagneslingers georganiseerd. Vanuit Zutphen gaan vrijwilligers op weg naar Doetinchem waar de lijsttrekker van de Waterschappen Els Rutting en de nummer 2 van de provinciale kandidatenlijst Anne-Lena Hedin de plannen van de PvdA presenteren. Jazeker: we maken er werk van!

Karin Jeurink.

Karin Jeurink

Karin Jeurink

Karin is op 23 maart 2019 voor de 2e keer gekozen als volksvertegenwoordiger in de Provinciale Staten. Zij maakt sinds 2015 deel uit van de Provinciale Staten van Gelderland en is de PvdA woordvoerder op de gebieden (duurzame) ruimtelijke ontwikkeling, water, luchtvaart en krimp. Karin vertegenwoordigt in de fractie: Zutphen, Epe, Brummen, Lochem, Voorst, Zevenaar,

Meer over Karin Jeurink