Door Frans Manders op 19 november 2017

Verzoek om bredere digitale toegang tot Zutphen

De PvdA dient 6 november samen met Groen Links een motie in om www.zutphen.nl te voorzien van een een meer gebruiksvriendelijke portal. Websitebezoekers weten vaak niet welke informatie over Zutphen ze waar kunnen vinden. De content raakt versnipperd en is niet goed bereikbaar vanaf de gemeentewebsite. Via deze nieuwe portal kan de websitebezoeker makkelijker de weg vinden naar voor hem of haar relevante informatie.

Een portal met een beperkt aantal buttons leidt de websitebezoeker gemakkelijk en intuïtief naar de relevante (deel)websites. Deze websites hoeven zelf niet gewijzigd te worden, waardoor de kosten relatief laag zijn. Steden zoals Haarlem, Maastricht en Delft, maar ook kleinere gemeenten zoals Grave en Doesburg gebruiken reeds een dergelijke portal. Bezoekersaantallen zijn bijvoorbeeld bij Haarlem met maar liefst 80 procent gestegen sinds het gebruik van een portal. Samenwerkingspartners zoals Zutphen Promotie (www.inzutphen.nl) reageren positief op dit voorstel.

Motie Een bredere toegang tot zutphen.nl

Frans Manders

Frans Manders

Hallo, ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Het Deventerweg Kwartier is mijn buurt. Ik ben trots op mijn wijk. Noordveen is het voorbeeld van hoe sociale cohesie opgebouwd kan worden, het houdt mij en met mij vele vrijwilligers al 17 jaar bezig. Met als resultaat o.a. De Week van de Wijk die wordt afgesloten

Meer over Frans Manders