9 april 2018

De dementievriendelijke gemeente

Op maandag 9 april diende de PvdA samen met de BewustZW een motie in om te zorgen dat Zutphen een dementievriendelijke gemeente wordt. De motie werd in het forum besproken en wordt op de volgende op de agenda geplaatst.

180409. Motie dementievriendelijke gemeente

stappenplan-dementievriendelijke-gemeenten

Op Woensdag 11 april a.s. organiseert het Platform Geloofsgemeenschappen Zutphen-Warnsveld een avond over het thema dementie. Het is een avond voor informatieverstrekking en uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het thema Dementie. Bij de voorbereiding hiervan is samengewerkt met het Dementienetwerk Zutphen-Lochem en met de werkgroep “Naar een dementievriendelijke gemeente” van de Partij van de Arbeid Zutphen-Warnsveld.

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) en wordt gehouden in De Bovenkamer (www.debovenkamerzutphen.com), een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en vrienden. U vindt De Bovenkamer in De Kaardebol te Zutphen.

Het eerste deel van de avond zal gewijd zijn aan professionele informatie over het thema. Dat deel wordt verzorgd door Judith Kroes van het Dementienetwerk en Everdien Vanderlijde, mede-initiatiefnemer van De Bovenkamer. In het tweede deel komen ervaringen uit de kerken aan de orde, en ten slotte zal er natuurlijk gelegenheid zijn voor vragen en opmerkingen in verband met het thema. Eenieder is van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen. Graag tot dan.