Door Fransje vd Breggen op 29 mei 2017

Rondkomen en schulden

PvdA deelt een rode taart uit aan vrijwillige hulpverleners.
PvdA wethouder Annelies de Jonge zette za. 27 mei jl.  samen met PvdA leden de vrijwilligers van het project ‘schuldpreventie’ van Perspectief Zutphen in het zonnetje door middel van het uitreiken van een rode taart.

Zij vertelt hoe blij zij is met de hulp die de vrijwilligers geven en hoe zinvol deze hulp is. Soms komen mensen er nu eenmaal niet alleen uit en hebben zij een steuntje nodig. “Aarzel niet bij de ons aan te kloppen als het helemaal niet meer lukt” is haar devies.

Vanuit de vrijwilligerscentrale zijn 16 speciaal getrainde vrijwilligers actief die mensen bijstaan die in de schulden dreigen te geraken, of niet in staat zijn zelf hun financiën op orde te houden. Zij staan mensen bij  in het ordenen van hun administratie, op weg naar schuldsanering. Gerry ten Brummelaar is vanuit Perspectief Zutphen de coördinator Buurtbemiddeling en schuldpreventie De sociaal werkers in de wijk koppelen mensen met problematische financiën aan één van de vrijwilligers. De vrijwilligers doen dit werk in hun vrije tijd, soms zelfs een paar dagen per week, maar soms ook maar één avondje in de week.

Het PvdA Ombudsteam staat mensen bij die er ook met hulp van deze kanjers van vrijwilligers niet uitkomen, mensen die omkomen in een wirwar van regeltjes en bureaucratie. Als het project ‘schuldpreventie’1e hulp is, dan is het PvdA Ombudsteam de 2e hulp. Zie ook Ombudsteam

PvdA Zutphen-Warnsveld beoogt met het maandelijks uitreiken van een rode taart haar waardering uit te spreken voor vrijwilligers, individueel of in groepsverband en spreek daarbij haar intentie uit de vrijwilligers waar nodig en naar behoefte te ondersteunen.

In de zomermaanden Juli en Augustus wordt dit jaar geen rode taart gedeeld.

Fransje vd Breggen

Fransje vd Breggen

Vanaf april 2017 neem ik de functie als secretaris waar.  Als webmaster onderhoud ik de website en plaats ik de aangeboden stukken, in samenwerking met Karin en Marjolijn die de social media onder hun hoede hebben.

Meer over Fransje vd Breggen