Door op 27 juni 2015

Rode taart voor vrijwilligers dierenweide Het Spiker

Zaterdag 27 juni, kleurde ’s morgens ’t Spiker in Warnsveld even PvdA-rood, toen aan de vrijwilligers van de dierenweide Het Spiker een Rode Taart werd aangeboden. Volgens spreker Frans Heitling, raadslid en dierenwelzijn in portefeuille, is datgene wat alle vrijwilligers doen bewonderenswaardig en hebben de vrijwilligers de Rode Taart oprecht verdiend.

Het beheer van de dierenweide is begin 2012 door een aantal bevlogen personen overgenomen van de gemeente Zutphen en is een sieraad voor de buurt. De dierenweide heeft een grote verscheidenheid aan dieren wat het vooral voor de bezoekers, maar ook voor de voorbijganger zo speciaal maakt. Er zijn 8 vaste dierenverzorgers en een groep van 15 vrijwilligers voor overige hand-en spandiensten. Ook de Dorpsraad is in haar nopjes met dit geslaagde bewonersinitiatief en ondersteunt graag met financiële middelen. Zo kan er nu een schuur gebouwd worden voor opslag van voer, stro en de aanhangwagen.

Wilt u meer informatie over de dierenweide bezoekt u dan hun gezellige- en informatieve website dierenweidehetspiker.nl

Volg deze link als u meer wil weten over de traditie van het aanbieden van een rode taart aan een persoon of een groep personen die zich vrijwillig inzet voor de Zutphense samenleving.

Nieuwsgierig

 

 

 

 

 

Heerlijke rust