Door Peter Fukkink op 2 november 2015

Rode taart voor Rie Flach

Rie Flach was de ontvanger van de RODE TAART op 31 oktober en werd daarmee even uit de coulissen gehaald en in het zonnetje gezet. Zij ontving de rode taart uit handen van PvdA Statenlid Karin Jeurink.

Rie is de drijvende kracht achter het binnen halen van donaties voor de NSGK ( Nederlandse Stichting voor het Gehandicapt Kind ), zij stuurt een groep van 70 collectanten aan die de wijken in gaan om te collecteren.

De PvdA Zutphen-Warnsveld deelt maandelijks als dank en aanmoediging een rode taart uit aan een persoon of groep die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden in het vrijwilligerswerk.

De NSGK streeft er al 65 jaar naar dat kinderen met een handicap volwaardig mee kunnen komen in de samenleving. Organisaties kunnen een beroep doen op het NSGK voor een financiële bijdrage voor hun project met altijd als doel om drempels zowel letterlijk als figuurlijk uit de weg te nemen.

Organisaties rond Zutphen, zoals de Driekant, Anne Flockstra school, Kindcentrum Adriaan van der Ende en Manege Pasman hebben financiële ondersteuning van NSGK mogen ontvangen. Landelijk worden er jaarlijks circa 200 projecten gerealiseerd.

NSGKlogo65Het NSGK krijgt geen enkele subsidie van de overheid en drijft alleen op giften en donaties.

 

 

Lees meer over de RODE TAART

Peter Fukkink

Peter Fukkink

Hoi, mijn naam is Peter A. Fukkink. 43 jaar. Als Zutphenees ben ik fier op mijn gemeente die groter is dan alleen de stad Zutphen. Gelijkwaardigheid en gelijkheid zijn belangrijke waarden voor mij en ik vind dat iedereen er toe doet, ongeacht de situatie. Ik zal mijn 15 jarige ervaring als voorzitter van de OR

Meer over Peter Fukkink