Door Marjolijn Moester op 28 januari 2018

Rode Taart voor Stichting Naaste

Gisteren heeft de PvdA Zutphen Warnsveld een Rode Taart uitgereikt aan de Stichting Naaste. Deze stichting, volledig gerund door vrijwilligers vanuit Zutphen en omstreken, houdt zich bezig met het wel en wee van gedetineerden en ex-gedetineerden in Zutphen.

De stichting legt bezoeken af in de gevangenis aan mensen in detentie die weinig bezoek krijgen en begeleidt de mensen bij het zoeken naar werk en een woning. Er zijn speciale klassen ingericht waarbij de vrijwilligers van Stichting Naaste meekijken als gedetineerden op de computers bezig zijn. Stichting Naaste runt ook een opvanghuis waar vier ex-gedetineerden kunnen verblijven. Hier kan gewoond worden onder begeleiding van een huismeester tot het moment dat er een eigen woning beschikbaar is.

Oproep

De stichting Naaste heeft nu 29 vrijwilligers maar zou er graag nog een paar bij hebben. Dus vind je het leuk om met een enthousiaste groep mensen, als vrijwilliger iets te betekenen voor gedetineerden en ex-gedetineerden in Zutphen? Meld je dan aan bij Ria Aartsen, de voorzitter of kijk op http://www.stichtingnaaste.nl.

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester