2 mei 2019

Rode taart in Nacht van de Arbeid

Tijdens de Nacht van de Arbeid, de nacht van 30 april / 1 mei, hebben fractieleden Frans Manders en Marjolijn Moester een rode taart uitgedeeld aan het eerste hulp team van de spoedeisende hulp van het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Een verslag.

Dinsdag avond 30 april j.l. 23.00 uur

Ajax heeft net gewonnen van Tottenham. Leden van de PvdA Zutphen-Warnsveld gaan op visite bij de spoedeisende hulp van het Gelre Ziekenhuis.
In het kader van de landelijke actie “Nacht van de Arbeid” heeft de PvdA afdeling besloten het team van de Spoedeisende hulp van het Ziekenhuis in Zutphen te verrassen met de RODE TAART. Wij reiken maandelijks een rode taart uit aan een bijzonder persoon of instelling die er echt ’toe doet’ in onze gemeente.

Daarom ook deze kanjers die ieder nacht weer paraat staan om mensen op te vangen en hulp verlenen. Dat kan mogelijk spoedeisende hulp zijn of hulp die behandelt kan worden in de huisartsenpost van het ziekenhuis.

“TRIAGE” is daarbij het woord wat vaak viel, toen ons werd uitgelegd hoe deze mensen werken om keuzes te maken op het moment dat de patiënt denkt dat hij of zij echt met spoed geholpen moet worden, maar gerust gesteld wordt om toch op de huisartsenpost plaats te nemen en even te wachten.

We werden met open armen ontvangen en het team gaf aan zeer aangenaam verrast te zijn dat we aan hen gedacht hadden.
De Rode Taart werd met smaak verorberd en die nacht ook nog gedeeld met meerdere nachtwerkers in het Gelre ziekenhuis.