Door Peter Fukkink op 1 december 2015

PvdA’s Rode taart voor de vrijwilligers van de Zonnebloem Warnsveld

Zaterdag 28 november 2015 werd alweer de laatste rode taart van dit jaar door de PvdA Zutphen-Warnsveld uitgereikt. Dit keer werden in het Warnshuus de vrijwilligers van de Warnsveldse afdeling van de Zonnebloem  in het zonnetje gezet en geëerd met een rode taart.

PvdA Raaslid Frans Heitling sprak de vrijwilligers toe en roemde het fantastische werk dat zij verrichten om mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking, die dreigen op het sociale vlak buiten de maatschappij te vallen, een onvergetelijke tijd te bezorgen.

De Zonnebloem is een landelijke organisatie met ruim 500.000 leden en ongeveer 1200 afdelingen. Dat zijn veel meer afdelingen dan gemeenten en hierdoor kunnen zij heel lokaal werken. Alleen in de gemeente Zutphen al  zijn vier afdelingen. Omdat ze zo lokaal ondersteuning bieden kan ook echt maatwerk geleverd worden. Zij organiseren heel gerichte passende activiteiten die echt aansluiten op de interesse en mogelijkheden van de mensen.

De Zonnebloem wilt dat iedereen volop van het leven kan genieten, hun slogan luidt ‘Er kan zoveel meer als je denkt’ aldus de voorzitter van de afdeling Warnsveld Jolanda Derksen. De Zonnebloem is afhankelijk van donaties.

Peter Fukkink

Peter Fukkink

Hoi, mijn naam is Peter A. Fukkink. 43 jaar. Als Zutphenees ben ik fier op mijn gemeente die groter is dan alleen de stad Zutphen. Gelijkwaardigheid en gelijkheid zijn belangrijke waarden voor mij en ik vind dat iedereen er toe doet, ongeacht de situatie. Ik zal mijn 15 jarige ervaring als voorzitter van de OR

Meer over Peter Fukkink