Door Frans Manders op 28 augustus 2015

PvdA wil toerist vriendelijker welkom heten.

Het is bekend dat Zutphen een mooie toeristenstad is. Jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers uit binnen- maar zeker ook uit het buitenland.
Dan is het verbazingwekkend dat de gemeente Zutphen een parkeersysteem hanteert dat niet echt toerist-vriendelijk is te noemen.

Zo is het ‘dip- en go systeem’ best revolutionair te noemen. Bankpas erin, afrekenen zonder pincode en parkeerkaartje in de auto leggen. Maar als je uit het buitenland komt blijken meerdere bankpassen van daar, hier niet altijd te werken. Er is in april 2015 nog een software-update geweest maar nog steeds lukt het buitenlandse gasten vaak niet om een parkeerkaartje te bemachtigen. Gelukkig zijn veel Zutphense mensen bereid voor een toerist even zijn of haar bankpas te gebruiken.

Informatie
Sinds een tijdje hangt er boven de parkeerapparaten een tekst (zie foto) waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe e.a. werkt. Die tekst is alleen in het Nederlands. Niet echt toerist-vriendelijk lijkt ons. Bij navraag kregen we te horen dat dat nog aangepast moet worden, maar eerst wilde men de bankpasproblemen oplossen. Volgens de PvdA Zutphen-Warnsveld had dat gelijk gedaan moeten worden. De info had korter gekund en meteen in het Duits en Engels vertaald moeten worden.

Wifi
Steeds meer mensen gebruiken een parkeer-app waarmee men het parkeerkaartje koopt. Het is dan zelfs mogelijk om, als het echt gezellig wordt, parkeertijd bij te kopen.
Maar dan zou het handig zijn om een wifipunt te hebben. Misschien een wifipunt in de parkeermeter zelf? Zodat je een netwerk krijgt. Daarmee zou Zutphen echt toerist-vriendelijker worden en kunnen we doorgroeien naar 2 miljoen bezoekers!

schriftelijke vragen PvdA m.b.t. Toeristen vriendelijk maken parkeren in Zutphen 

PvdA wil toerist vriendelijker welkom heten

Frans Manders

Frans Manders

Hallo, ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Het Deventerweg Kwartier is mijn buurt. Ik ben trots op mijn wijk. Noordveen is het voorbeeld van hoe sociale cohesie opgebouwd kan worden, het houdt mij en met mij vele vrijwilligers al 17 jaar bezig. Met als resultaat o.a. De Week van de Wijk die wordt afgesloten

Meer over Frans Manders