Door Harrij Hissink op 21 mei 2015

PvdA reactie op rapport Dijkstra

De raad besprak maandag het rapport van bemiddelaar Wim Dijkstra. Hierbij de bijdrage van Harrij Hissink.
“De PvdA-fractie heeft het rapport van Wim Dijkstra, met bevindingen inzake de werkverhoudingen in politiek en bestuurlijk Zutphen, met aandacht en zorg bestudeerd.”

“De geschetste analyse en conclusies delen wij als fractie en wij kunnen de zaken die besproken zijn met de heer Dijkstra goed herkennen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat met de in het rapport voorgehouden spiegel college en raad haar verantwoordelijkheid hiervoor niet gaat nemen. Met deze uitkomst moet, naar onze mening, nu snel aan de slag worden gegaan zodat er binnenkort knopen doorgehakt kunnen worden. Een helder signaal naar de samenleving voor wat betreft het ontbreken van daadkracht en realiteitsbesef, is nu hard nodig.

Dat betekent: werken aan het verbeteren van de onderliggende verhoudingen, het verbeteren van de communicatie tussen coalitie en oppositie en samenwerken op basis van vertrouwen en respect. Leg vooral de focus op de inhoud en uitvoering van het collegeakkoord!

De aanbevelingen uit het rapport leggen in de ogen van de PvdA-fractie een basis voor een sterke doorstart van het gemeentebestuur. Het komt nu dus aan op leiderschap en daadkracht. Wij zien hierin een belangrijke rol weggelegd voor het college als dagelijkse bestuurders.

Wij hopen dat bemiddelaar Wim Dijkstra bij deze procedure betrokken blijft. Hij weet waar de schoen wringt en kan nu duidelijk richting gaan geven aan het proces.

Het is tijd dat wij de handen in elkaar slaan en de samenwerking zoeken in het belang van alle inwoners die ons het vertrouwen hebben geschonken op 19 maart 2014. Dus aan de slag!!!!”

 

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink