Door op 4 december 2015

PvdA bezorgd over continuïteit huishoudelijke hulp na uitstel van betaling TSN

Op 27 november meldde TSN, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, dat het uitstel van betaling heeft aangevraagd voor het onderdeel Hulp bij het Huishouden. Ruim 11.000 banen staan op de tocht.Bij een andere aanbieder Zorgkompas werden laatst nog 84 huishoudelijke hulpen aan de kant gezet. Omdat Zorgkompas het niet aandurft om ervaren krachten vast in dienst te nemen.

De PvdA Zutphen-Warnsveld constateert dat er een falend marktsysteem is met grote zorgaanbieders en gemeenten die de huishoudelijke hulp zo goedkoop mogelijk aanbesteden. Dit systeem leidt tot verschraling van de zorg en lijkt niet langer houdbaar. In Zutphen heeft de Raad voor een andere koers gekozen. Nu de grote zorgaanbieders dreigen om te vallen, is haast geboden bij het ontwikkelen van een alternatief.

De PvdA heeft aan het College gevraagd welke mogelijkheden het College ziet om begin 2016 een alternatieve organisatie van de huishoudelijke hulp op te zetten met als doel om de continuïteit van de zorg te waarborgen en de banen van de huishoudelijke hulpen te behouden.