Door Redactie op 20 december 2014

Provinciale kandidatenlijst vastgesteld, Karin en Paula op resp. 4 en 7.

In verband met de verkiezingen maart 2015 heeft de gewestelijke ledenvergadering zaterdag 20 december het provinciale verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Op nr. 1 staat de door de leden gekozen lijsttrekker Peter Kerris. Op een goede 4e plaats staat de Zutphense Karin Jeurink en op nr. 7 de Zutphense Paula Wieggers. PvdA Zutphen-Warnsveld is erg ingenomen met deze hoge plaatsen voor twee van haar leden.

De provinciale verkiezingen worden in maart samen met de verkiezingen voor de waterschappen gehouden, ook hiervoor moesten programma’s worden geschreven en kandidaten worden gevonden. Daarbij hebben burgers in één gemeente soms te maken met meerdere waterschappen, zoals bijvoorbeeld Zutphen. Het grootste gedeelte van Zutphen ligt in het gebied van het waterschap Rijn en IJssel, maar de Hoven ligt in waterschap Vallei en Veluwe.

Eerder deze week werd het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van het waterschap Rijn & IJssel door de leden wonende in dit waterschap, vastgesteld. De Zutphense Mark Hissink kreeg op deze lijst plaats 12. De lijst wordt aangevoerd door Els Rutting, een zeer ervaren waterschapper, gevolgd door oud wethouder van Oude IJsselstreek John Haverdil op nr. 2.

Ook het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van het waterschap Vallei en Veluwe werd deze week door de leden vastgesteld. Aart van Malenstein die al sinds de fusie de fractie aanvoert, is de lijsttrekker met op nummer 2 de Apeldoornse Eppo Gutteling.

Alle relevante documenten worden nog toegevoegd.

Redactie

Redactie

Berichten die door de webredactie zijn geschreven.

Meer over Redactie