Door op 10 juli 2014

PvdA vraagt college de positie van thuishulpen te verbeteren

Naar aanleiding van vragen van de PvdA heeft het college van B&W toegezegd om meteen na de zomer met scenario’s te komen hoe de huishoudelijke hulp in de toekomst ingericht kan worden. Ook heeft de PvdA dringend aan het college gevraagd om met zorgaanbieders te overleggen om de positie van thuishulpen te verbeteren en banen in Zutphen en Warnsveld te behouden.

Extra toelage van Asscher en Van Rijn verbetert toegang tot huishoudelijke hulp

Op 7 juli hebben minister Asscher en staatssecretaris Van Rijn aangekondigd dat er een toelage huishoudelijke hulp komt. Gemeenten kunnen hiermee een vergoeding geven van tot 10 euro per uur. Met de toelage blijft de huishoudelijke hulp betaalbaar. Daardoor kunnen er landelijk 10.000 banen behouden blijven. Gemeenten ontvangen 75 miljoen euro extra om de toelage te geven.

Voor Zutphen zal dit ongeveer een bedrag van 250.000 euro zijn. De PvdA Zutphen-Warnsveld vindt het belangrijk dat de gemeente deze kans aangrijpt om de huishoudelijke hulp betaalbaar en toegankelijk te houden. Het is ook een kans om de arbeidsvoorwaarden voor thuishulpen te verbeteren en banen in de zorg te behouden.

Jasper Bloem