Door Marjolijn Moester op 30 november 2017

Nog even wachten op toegankelijkere openbare toiletten

Ruim twee weken geleden werd onze motie over betere en toegankelijkere openbare toiletten behandeld. Het bleek dat alle partijen het met ons eens zijn dat er behoefte is aan (meer) openbare sanitaire voorzieningen. Een eis die iedereen had was wel dat de toiletten door iedereen kunnen worden gebruikt, dus ook door vrouwen, ouderen en mindervaliden en niet alleen door mannen. 

Op 9 oktober diende de PvdA samen met het CDA een motie in om het College te vragen onderzoek te doen naar de mogelijkheid om één of twee openbare toiletten te plaatsen in het centum van de stad. Urinoirs in de stad alleen voor mannen voldoen niet meer. In de motie werd ook gevraagd om te kijken of reclame aan de buitenkant van de toiletten zou kunnen worden geplaatst en of er in gesprek kan worden gegaan met winkels en horecabedrijven in het centrum om hun toiletten open te stellen.

Het idee van de reclame op de buitenkant van de toiletten is van de baan omdat het niet goed in het straatbeeld past. Het College heeft toegezegd het onderzoek voor 1 maart 2018 af te ronden en dan te komen met de resultaten. Tot die tijd kunnen mensen de toiletten van bijvoorbeeld de Hema, het Stadhuis, het NS-station en de horeca in Zutphen gebruiken. Om te zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is kun je ook de app ‘’hoge nood’’ (www.hogenood.nl) gebruiken. We zijn blij met deze voorlopige uitkomst en kijken uit naar de resultaten van het onderzoek.

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester