Door Harrij Hissink op 5 juli 2013

Motie Gedoogbeleid Bronsbergen met ruime meerderheid aangenomen

Uit de onderzoeken, naar aanleiding van de vorige motie zijn gedaan, is gebleken dat herbestemmen van  Recreatiepark Bronsbergen  de meest wenselijke oplossing was. Uit het memo van het college  bleek echter dat hieraan hoge kosten verbonden waren en ,volgens ons, op dit moment niet haalbaar in deze economische financieel slechte tijd.

Als tweede optie werd aangegeven gedogen voor een bepaalde periode en dit hebben de fracties van PvdA, VVD, CDA en Burgerbelang aangegrepen voor het ontwikkelen van deze motie.

Wij hopen hiermee te bereiken:

  1. Duidelijkheid voor de eigenaren van de recreatiewoningen en de bewoners en
  2. Lage handhavingkosten voor de Gemeente Zutphen.

De in het verleden gedane handhaving door THOR om permanente bewoning te ontmoedigen  heeft weinig opgeleverd. Rechtszaken hebben niet geleid tot uitzetting , de bewijsvoering is het probleem.

De PvdA-fractie hoopt dat deze motie, de goede verstandhouding tussen VVE en Gem. Zutphen, die er intussen gelukkig is en het voortschrijdend inzicht  zal bijdragen aan een permanente oplossing voor Recreatiepark Bronsbergen en dat we weer trost mogen worden  op deze meest duurzame wijk van de Gemeente Zutphen!!!

———————————————————————————————————-

Het uitwerken van het gedoogbeleid kan nu in gang gezet worden en in het najaar hoopt het college met een uitgewerkt voorstel naar de raad te komen.  De provincie zal het ook nog moeten goedkeuren maar wij vertrouwen op een goede afloop,

Met vriendelijke groet,
Raadslid Harrij Hissink.

 

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink