Door Harrij Hissink op 18 januari 2014

‘Kwijtscheldingsregeling gemeentelijke lasten voor kleine Zutphense ondernemers

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

Kleine ondernemers met een laag inkomen moeten in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentelijke lasten.  Ondernemers die qua inkomen onder de 110 procent bijstandsnorm vallen, hebben echter nu geen recht op kwijtschelding. Dat is rechtsongelijkheid dat wat de PvdA betreft rechtgezet moet worden.

Mensen met een uitkering of een inkomen onder de 110 procent van de bijstandsnorm kunnen automatisch gebruik maken van een kwijtscheldingsregeling voor gemeentelijke lasten, zoals onroerende zaak belasting, afvalstoffenheffing en rioolrecht. Ondernemers die qua inkomen onder de 110 procent bijstandsnorm vallen, hebben echter géén recht op kwijtschelding. Dat is rechtsongelijkheid.  Meerder gemeente hebben al een dergelijke regeling voor ondernemers.  Het is in ieders belang dat ondernemers ook in deze zware tijden overeind blijven. Een kwijtscheldingsregeling kan het ergste leed enigszins verzachten. In Oosterhout is de regeling een jaar geleden ingevoerd. Daar blijkt 10 procent van de ondernemers voor kwijtschelding in aanmerking te komen.

De collegepartijen PvdA en Stadspartij en oppositiepartijen Burgerbelang en SP hebben in een gezamenlijke motie het Zutphense college van burgemeester en wethouders deze week gevraagd om nog voor 1 juni moet met een kant en klaar voorstel naar de raad komen waarin dit mogelijk wordt gemaakt.  De indieners geven het college tot 1 juni de tijd zodat er genoeg tijd is om met een goed voorstel te komen. Maandag 27 januari wordt de motie in het forum besproken.

14-01-13. PvdA def MOTIE kwijtschelding voor ondernemers

Kwijtscheldingsregeling kleine Zutphense ondernemers

Link naar artikel in de Stentor

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink