Door Jasper Bloem op 13 maart 2019

Kansen voor spoorweg-knooppunt Zutphen

In het Toekomstbeeld 2040 heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat plannen gepresenteerd om de treinverbindingen tussen de Randstad en steden in het oosten van het land te verbeteren.

Ik zie hier kansen voor Zutphen, omdat we al een spoorweg-knooppunt zijn en ook omdat de toekomstvisie uitgaat van snelle en frequente verbindingen tussen Zwolle en Arnhem en tussen Twente en de Randstad. Op onderstaand kaartje kun je zien dat de Stedendriehoek een kruispunt is op twee hoofdroutes.

Als onze verbindingen met de Randstad, Arnhem, Zwolle en Twente beter worden, versterkt dat ons ondernemersklimaat. Bovendien wordt het makkelijker om voor het werk heen en weer te reizen en ook bezoekers kunnen Zutphen sneller bereiken.

Een bedreiging voor Zutphen is dat snelle treinen aan ons voorbij rijden. Tijd dus om in actie te komen. Gisteren heb ik in de Raad gevraagd wat de gemeente doet om Zutphen als OV-knooppunt te versterken. In het antwoord heb ik gehoord dat Zutphen samen met de Stedendriehoek optrekt in onze lobby om de bereikbaarheid te verbeteren.

Jasper Bloem

Jasper Bloem

‘Ik maak mij zorgen over de groeiende tegenstellingen in de samenleving. Voor mij is de PvdA de partij die verschillende mensen kan verenigen. Met de PvdA wil ik dat iedereen het perspectief op een baan heeft, dat alle kinderen toegang hebben tot goed onderwijs, cultuur, sport en zorg en dat ouderen meetellen en niet worden

Meer over Jasper Bloem