23 februari 2017

Jeugdsportfonds nu ook in Zutphen!

Zutphen heeft eindelijk een Jeugdsportfonds en daar zijn we als PvdA afdeling Zutphen maar wat trots op, omdat we er al een paar jaar voor gestreden hebben. De eerste 20 kinderen kunnen aangemeld worden en natuurlijk hopen we, dat het er veel meer worden.

De woorden van onze staatssecretaris Jetta Klijnsma bij “Jinek” zijn ook de afdeling Zutphen uit het hart gegrepen. “Als je als kind gewoon niet op een sportclub kan……….voel je je heel vaak buitengesloten en als dat erg lang duurt, krijg je daar geen mooie samenleving van. Als mensen zich al heel jong buitengesloten voelen is dat beroerd voor die mensen, maar ook voor ons allemaal”.

Er komt nu een behoorlijk bedrag naar Zutphen voor armoedebestrijding onder kinderen. Onze PvdA-wethouder Annelies de Jonge staat ook voor 100% achter het Jeugdsportfonds!

Laten we zorgen dat alle Zutphense kinderen, die dat willen, kunnen gaan sporten en……….gemeente Zutphen er is ook nog een Jeugdcultuurfonds voor kinderen, die liever muziek maken. Een goed idee om hier ook aan te gaan deelnemen? De PvdA is ervoor. Laten we ook dat snel regelen. SAMEN VOORUIT!

Werkgroep Sport