Door Harrij Hissink op 3 maart 2015

Eetcafé de Uitwijk

Vorige week woensdag (25 februari) heb ik een bezoek gebracht aan buurtcentrum De Uitwijk in de Zuidwijken. Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door Henk Bree om daar een maaltijd te nuttigen. Henk is een van de twee koks( vrijwilligers) die twee keer in de maand een menu van drie gangen klaarmaakt voor mensen die op de eerste plaats een gezonde warme maaltijd willen nuttigen, maar ook contact zoeken met buurtgenoten. Op deze manier komen veel mensen uit hun isolement en voor €5.50 per persoon maken deze vrijwilligers dit mogelijk.

Deze activiteit wordt al vele jaren georganiseerd en is zo succesvol dat zij iedere keer vol zitten en er met een wachtlijst gewerkt wordt. Ongeveer 55 mensen kunnen hieraan deelnemen. Ik heb in een prettige sfeer mogen ervaren dat er veel behoefte is aan deze activiteit. Veel alleenstaande ouderen en mensen die niet houden van koken kom je hier tegen en je ziet iedereen genieten. De twee koks worden geholpen door een aantal vrijwilligers die de tafels dekken, de aankleding verzorgen, alles afwassen en alles weer opruimen. Dit alles gebeurt met veel plezier en dat merk je aan de sfeer.

Stichting Perspectief stelt de faciliteiten in de Uitwijk beschikbaar en het eetcafé is alleen maar mogelijk door giften en donaties. Via de Zutphense Uitdaging en de beursvloer werden ze pas geleden nog gesponsord met materiaal. Dit mooie initiatief kan ik u van harte aanbevelen en u moet dit echt eens gaan beleven. De kwaliteit van de maaltijd is voortreffelijk! Hierbij wens ik, namens de PvdA-fractie, Eetcafé de Uitwijk alle succes toe voor de toekomst.

Harrij Hissink, fractievoorzitter.

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink