Door Marjolijn Moester op 28 juni 2017

Een rode taart voor Zutphen Actief!

Sporten en bewegen is gezond en leuk! Daarom heeft de PvdA twee jaar geleden in een motie het college gevraagd om een Sportroefeldag voor kinderen van de basisschool te organiseren met de sportverenigingen.

Afgelopen zaterdag 24 juni was het zover en werd de eerste Sportroefeldag door wethouder Coby Pennings in de IJsselslag geopend. De PvdA kwam met een rode taart de vrijwilligers van Zutphen Actief! bedanken.

Roefelen is een Vlaams woord voor ontdekken of snuffelen. De Sportroefeldag stelt kinderen in de gelegenheid kennis te maken met verschillende sporten. PvdA-raadslid Marjolijn Moester: “Wij hebben enorme waardering voor de organisatie van de eerste Sportroefeldag: Zutphen Actief!”. “Op de Sportroefeldag kon je drie sporten uitproberen. Vaak is het zo dat ouders kiezen voor een sport, maar hoe leuk is het om zelf te ontdekken welke sport jij leuk vindt. Dat kon dus op de sportroefeldag. Er deden 15 sportverenigingen mee en de Muzehof! Dit vraagt om een vervolg”, aldus Marjolijn Moester.

Waarom vindt de PvdA sport en bewegen zo belangrijk? Sport verbroedert. Sport is niet alleen goed voor de gezondheid, maar leert kinderen ook spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden. Bij de sportclub komt iedereen elkaar tegen: sportverenigingen staan immers voor iedereen open. Zo bevorderen sportverenigingen de integratie en vormen ze een bindende factor in de samenleving. Voldoende en veilig sporten houdt jonge en oude mensen fitter en gezonder.

Meer weten over Roefelen?  Kijk op de website: www.roefelen.nl

De PvdA is erg onder de indruk van al die mensen die zich vrijwillig en op een bijzondere wijze inzetten voor de Zutphense samenleving. Bij wijze van dank en uiting van waardering deelt de partij elke laatste zaterdag van iedere maand een rode taart uit. Zaterdag tijdens de eerste Zutphense Sportroefeldag (Uniek in Nederland) was de taart voor de organisatie van deze dag, Zutphen Actief!

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester