Door Frans Manders op 6 november 2014

De weekendschool De Wereldwijzer

Zondag 2 november was het zover. De Weekendschool bracht een bezoek aan het Zutphense gemeentehuis en nam direct ook maar de raadszaal over. PvdA Zutphen-Warnsveld is erg enthousiast over dit initiatief om de leefwereld van nieuwsgierige kinderen te verbreden.

De kinderen van de weekendschool werden voor één dag raadsleden. Samen met een aantal raads- en/of forumleden werden ze in 3 groepen verdeeld en vormden een eigen raadsfractie.

Ik mocht de Partij voor de Recreatie begeleiden. Fantastisch hoe ze zelf tot zo’n naam zijn gekomen. Daarna een echte fractie vergadering waar ze een aantal standpunten moesten verwoorden en verdedigen. Op de foto zie je Noortje die aan de Loco Burgermeester met Keten, Oege Bosche, uitlegt waarom ze gekozen hebben voor hun partij naam (ZV. = Zutphen Vrede !)

Dank aan Willemijn, Alex, Antje, Meike, Matijs, Coby, Oege en Martin (bode) voor een super leuke dag voor deze kids, onze toekomstige leiders.

Frans Manders
Forumlid PvdA Zutphen Warnsveld

Weekendschool De WereldwijzerWeekendschool De WereldWijzer
Begin 2013 heeft de Zutphense Uitdaging een enthousiaste initiatiefgroep samengebracht die de taak op zich heeft genomen om in Zutphen een Weekendschool op te richten om de leefwereld van nieuwsgierige kinderen verbreden

De Weekendschool richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 die nieuwsgierig en ambitieus zijn. Zij verdienen een ruimere blik op de werkwerelden dan zij op school en thuis krijgen, dit vormt een waardevolle bijdrage in hun ontwikkeling. De weekendschool opent haar deuren voor kinderen. Kinderen waarbij het om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is dat hun leefomgeving ze voldoende kan voeden bij al hun vragen.

Wat heeft de wereld ze allemaal te bieden aan werkmogelijkheden naast dat wat zij in hun omgeving zien?
Hoe leg je contacten met mensen in die werkvelden?
Wat is er nodig om je voor te bereiden op het werk dat je later wilt gaan doen?
Belangrijke vragen die we binnen de Weekendschool willen helpen beantwoorden

Binnen het thema ‘tussen hoofd en handen’ nemen de deelnemende kinderen een kijkje achter de schermen bij zeer verschillende beroepsgroepen; van rechter tot ambachtsman.

Weekendschool De WereldWijzer wil hiermee bijdragen aan een vergroting van de leefwereld van deze kinderen. De thema’s worden in een brede, interactieve context aangeboden

Verslag van de weekendschool op bezoek in het stadhuis

Frans Manders

Frans Manders

Hallo, ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Het Deventerweg Kwartier is mijn buurt. Ik ben trots op mijn wijk. Noordveen is het voorbeeld van hoe sociale cohesie opgebouwd kan worden, het houdt mij en met mij vele vrijwilligers al 17 jaar bezig. Met als resultaat o.a. De Week van de Wijk die wordt afgesloten

Meer over Frans Manders