Door Harrij Hissink op 23 januari 2016

Carry Abbenhues wordt waarnemend burgemeester van Zutphen

PERSBERICHT  Commissaris van de Koning Clemens Cornielje van de provincie Gelderland benoemt Carry Abbenhues (PvdA) als waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen. De benoeming gaat in per 1 februari 2016. De delegatie van de gemeente Zutphen (fractievoorzitters, college en griffie) heeft positief geadviseerd op deze kandidaat.

Cornielje heeft wat Zutphen betreft in Carry Abbenhues een burgemeester gevonden die aansluit bij het gewenste profiel dat door de gemeente is opgesteld. Ook denkt de delegatie dat zij een waardevolle bijdrage kan leveren aan de opgaven waarvoor Zutphen staat, zoals de economische agenda en het versterken van het gemeentelijk bestuur. De delegatie heeft Carry Abbenhues in de gesprekken ervaren als helder, verbindend en benaderbaar.

Carry Abbenhues heeft ruime bestuurlijke ervaring. Zij was wethouder in de gemeente Meppel, burgemeester van Hattem en waarnemend burgemeester van Assen. Daarnaast was zij van 2003 tot 2011 gedeputeerde van de provincie Overijssel op de portefeuilles economie, innovatie, toerisme en arbeidsmarkt.

De eerste formele stappen in de procedure om te komen tot een Kroonbenoemde burgemeester worden in het voorjaar gezet. Die procedure start met het door de gemeenteraad van Zutphen vaststellen van een profielschets van de nieuwe burgemeester en het aanbieden daarvan aan de Commissaris van de Koning.

Benoeming waarnemend burgemeester

Harrij Hissink

Harrij Hissink

Geachte lezer, ik ben 71 jaar oud, geboren en opgegroeid in Zutphen. Het is een geweldige plaats om te wonen, te werken en te ondernemen. Gedurende 30 jaren heb ik samen met mijn Elly en werknemers een brood-en banketbakkerij gerund in de Spittaalstraat. Na deze periode ben ik actief geworden bij de PvdA-Zutphen-Warnsveld om mijn

Meer over Harrij Hissink