11 maart 2019

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 20 maart

Op de foto zijn te zien: Esther-Mirjam Sent, fractievoorzitter PvdA 1e Kamer; Mehmet Sahan, nr. 3 op de kandidatenlijst PS; Karin Jeurink, nr. 5 op de kandidatenlijst PS en Jasper bloem, fractievoorzitter PvdA Zutphen-Warnsveld. Zij voerden campagne met anderen in het centrum van Zutphen op 2 maart.

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn, op 20 maart kan je weer stemmen voor zowel de Waterschapsbesturen als de Provinciale Staten. Deze verkiezingen zijn veel meer dan een referendum voor Rutte III of een verkiezing voor de Eerste Kamer. Ze gaan over de Provincie en het Waterschap die samen een grote rol vervullen bij het inrichten van de mooiste provincie van Nederland, Gelderland.

In de afgelopen vier jaar ben ik jullie Statenlid vanuit Zutphen geweest en ik wil hier graag nog vier jaar mee door.

Met een sterke PvdA hebben we op veel onderwerpen het verschil kunnen maken. We hebben het techniekpact en het borgpact gesloten met onderwijsinstellingen en bedrijven om opleidingen meer aan te laten sluiten op de werkpraktijk. We hebben het klimaatinitiatief genomen om in 2030 55% CO2 te reduceren en in 2050 energieneutraal te zijn. Tot 2030 hebben we daar ook ieder jaar 30 miljoen voor uitgetrokken.

De provincie loopt ook voorop met de invoering van de Omgevingswet. Eind 2018 hebben we de nieuwe Omgevingsvisie aangenomen waarin we gaan voor een gezond, veilig, schoon en welvarend. Vooral dat woordje gezond wil ik mee verder. Een gezonde leefomgeving, een verordening waarin de impact van provinciale ontwikkelingen op mens ook meegenomen wordt, als eerste provincie in Nederland. Dat is mijn doel voor de komende vier jaar.

Daarom vraag ik jullie allemaal om op mij te stemmen en ook mee te helpen in de campagne. Kom op 16 maart op de Houtmarkt in Zutphen. Al ben je er een half uurtje bij de kraam, spreek je een paar bekenden aan, dat is precies wat het verschil gaat maken in de uitslag! Heb je Facebook of twitter? Like, retweet of deel een paar berichtjes van de PvdA Gelderland. Samen bereiken we heel Zutphen en Gelderland.

Zie voor info over de PvdA plannen:

https://gelderland.pvda.nl/verkiezingsprogramma-2019-pvda-gelderland

https://gelderland.pvda.nl/waterschapsverkiezingen-2019/

 

Alvast hartelijk bedankt!
Karin Jeurink,
Nummer 5, PvdA Gelderland