Door Marjolijn Moester op 19 november 2017

Betere en vrouwvriendelijkere urinoirs in Zutphen!

Op 9 oktober diende de PvdA samen met het CDA een motie in om het College te vragen onderzoek te doen naar de mogelijkheid om één of twee openbare toiletten te plaatsen in het centum van de stad. Urinoirs in de stad alleen voor mannen voldoet niet meer.

Wij zijn van mening dat in een gastvrije en vriendelijke stad een voorziening als een openbaartoilet niet kan ontbreken.

Waarom?
Omdat we als Zutphen een gastvrije gemeente willen zijn met de ambitie om meer bezoekers te ontvangen en er een groeiende groep mensen is die aan aandrangincontinentie lijdt en daardoor zeer regelmatig een toilet moet bezoeken. Ouders met kinderen zijn ook regelmatig op zoek naar een toilet.

Er zijn toch urinoirs?
Deze verzinkbare urinoirs op de Schupstoel en de Nieuwstad zijn alleen op uitgaanstijden (en alleen voor mannen) te gebruiken. Maar er zijn in het centrum eigenlijk geen toegankelijke een herkenbare openbare toiletten. Bovendien is het urinoir aan de Berkelkade niet de meest plezierige sanitaire voorziening van de stad.

Er zijn mogelijkheden ter verbetering!
Wellicht is het mogelijk dat een aantal winkels en/of horecabedrijven hun toiletten, eventueel tegen betaling, openstellen voor bezoekers? En misschien zijn er bedrijven die openbare toiletten willen plaatsen in ruil voor reclame op de buitenzijde van deze voorziening.

Motie openbare toiletten

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester