Door Marjolijn Moester op 12 september 2015

10.000 Slaapzakken voor Lesbos

PERSBERICHT  Ook in Zutphen is een inzamelpunt voor de actie Slaapzakken voor Lesbos. Iedere werkdag (vanaf maandag de 14de) tussen 10 uur en 16 uur kunnen slaapzakken ingeleverd worden bij de kantine van de IJsvereniging Zutphen aan de Leeuweriklaan 37-39 (langs het fietspad aan de Berkel). Zaterdag 12 september begint de inzameling in Zutphen in de Spittaalstraat waar de PvdA mee doet met een actie waar geld ingezameld wordt voor de vluchtelingen. Ook hier kunnen slaapzakken ingeleverd worden. Burgerbelang Zutphen – Warnsveld ondersteunt deze actie en doet hier ook mee.

Lesbos is het eiland waar veel vluchtelingen aan land komen na een vaak barre tocht over zee om Europa te bereiken. De mensen die de overtocht overleven wacht vooralsnog chaos.

De organisatie achter Slaapzakken voor Lesbos (o.a. Mythe Hilkens: oud-PvdA-tweede Kamerlid) wil via directe contactpersonen op het eiland 10.000 slaapzakken aan de vluchtelingen uitdelen. Momenteel slapen duizenden mannen, vrouwen en kinderen op straat, een beetje warmte in de vorm van slaapzakken is dan ook zeer welkom op Lesbos, zeker nu de herfst begint.

In Zutphen kunnen slaapzakken gebracht worden naar de kantine van de IJsvereniging Zutphen aan de Leeuweriklaan 37-39. Hier zijn van maandag tot vrijdag tussen 10 uur en 16 uur vrijwilligers aanwezig die de slaapzakken in ontvangst kunnen nemen. Gun uw slaapzak een tweede leven op een plek waar deze heel hard nodig is.

Vluchtelingen op Lesbos 1

 

 

 

 

PvdA Zutphen-Warnsveld
Burgerbelang

PERSBERICHT 1 Definitief slaapzakken voor lesbos

Marjolijn Moester

Marjolijn Moester

Mijn naam is Marjolijn Moester, moeder van 2 kinderen en gastouder van beroep. Ik ging in de politiek omdat ik iedereen dezelfde kansen wens, v/m, arm/rijk, hoog opgeleid /laagopgeleid, etc. Ik werk aan gelijke kansen. Ik ben raadslid sinds 2014 en wil dit werk graag nog 4 jaar voortzetten. Ik ben vicefractievoorzitter en op 19

Meer over Marjolijn Moester